Úvod > Integrace > Přímá integrace na Dáme jídlo

Přímá integrace na Dáme jídlo

Průběh objednávky
 

  1. Zákazník vytvoří objednávku na Dáme jídlo.

  2. Objednávka se propíše do Terminálu, kde je možnost ji přijmout na požadovaný čas, přijmout na pozdější čas nebo zamítnout s tím, že restaurace nestíhá. Toto se děje i v případě, že má restaurace zapnutý automatický příjem objednávek. Objednávky z Dáme jídlo je třeba vždy přijmout ručně! Stále ale platí, že objednávky z Dáme jídlo mají na vyřízení maximálně 5 minut, jinak se automaticky stornují. Pokud restaurace objednávku stornuje, je stále potřeba telefonicky kontaktovat Dáme jídlo. Skrze integraci to bohužel není možné.

  3. Jakmile restaurace objednávku přijme, tak se zařadí do přípravy. Dále se její průběh liší podle toho, o který typ dopravy se jedná.

  • V případě osobního odběru je možné objednávku ručně nastavit jako doručenou, jinak se doručí automaticky stejně jako webové objednávky. Doručením se v Adaptee Gastro objednávka nastaví jako předaná zákazníkovi v Dáme jídlo.

  • V případě vlastního rozvozu doporučujeme objednávku označit jako převzatou řidičem/doručovanou. Následně notifikujeme Dáme jídlo. Pokud restaurace používá aplikaci Driver, objednávka se do tohoto stavu dostane jejím zařazením do rozvozu. V opačném případě je toto potřeba provést ručně v Terminálu. Pak bude následně možné objednávku nastavit jako Doručenou.

  • V případě rozvozu kurýrem Dáme jídlo je možné, ale není povinné, objednávku označit jako Připravenou. Tím se do Dáme jídlo propíše informace o tom, že je připravena k vyzvednutí kurýrem Dáme jídlo. Následně obsluha nechá systémově doručit objednávku automaticky, nebo to provede ručně. U tohoto typu rozvozu zatím není možné posouvat čas objednávky.

       4. Pokud Dáme jídlo objednávku stornuje (automatické zrušení v případě, že se objednávka nestihne
           přijmout/zamítnout do 5 minut, nebo zrušení po přijetí na žádost zákazníka), stornuje se objednávka i v Adaptee
           Gastro.

Poznámka: Momentálně není možné objednávku přijmout na pozdější čas pro restaurace, které řeší rozvoz přes kurýra Dáme jídlo.

V Terminálu verzi 3.6.0 a vyšší můžete vypínat a zapínat profily na Dáme jídlo.